Voeg een rekening toe voor een bestaand dossier
  1. In MyCodaBox, klik op Dossiers > Lijst dossiers > Zoeken.
  2. Klik in de uiterst rechtse kolom op Nieuwe CODA volmacht.
    Het dossier opent.
  3. Op het CODA tabblad, klik op Nieuwe CODA Volmacht+.Een bankrekening toevoegen voor een bestaand dossier in MyCodaBox
  4. Voeg de bankrekening(en) toe en klik op Volmacht opslaan.

Opmerkingen :

• De lijst van Bestelbare bankrekeningen = De gearchiveerde bankrekeningen voor dit dossier die kunnen besteld worden
  • De Niet bestelbare bankrekeningen = Rekeningen die reeds zijn aangevraagd en dus voor dit dossier in behandeling zijn en niet meer besteld kunnen worden

De procedure is ook beschikbaar via een korte video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe een nieuwe bankrekening toevoegen?' bekijken (let op: sommige benamingen op de schermen zijn intussen gewijzigd).

Bekijk zeker ook onze andere videotutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leiden met concrete voorbeelden.

Troubleshooting

Melding in MyCodaBox bij het bestellen van een rekening: 'Kan niet besteld worden'

Bij het toevoegen van een bankrekening in MyCodaBox via Dossiers > Lijst dossiers > Nieuwe CODA Volmacht verschijnt er een bericht 'Kan niet besteld worden'.Informatiebericht weergegeven wanneer een bankrekening niet kan worden besteld in MyCodaBoxMogelijke redenen:

Bankinvesteringsrekening

Sommige specifieke bankinvesteringsrekeningen kunnen worden gedeeld tussen bedrijven: dit type bankrekening behoort toe aan de bank en er kan geen volmacht worden besteld op dit type van rekening.

De rekening bestaat al in ons systeem

Het is mogelijk dat de rekening in het verleden verkeerd is geregistreerd (door jou of door een andere boekhouder).  Je kan de bankrekening zoeken in je lijst met CODA volmachten om te bepalen of dit het probleem is. Als je meerdere omgevingen hebt, moet je ook op de andere omgevingen zoeken.

De bankrekening is al geregistreerd bij één van je andere dossiersDe bankrekening is al geregistreerd bij een ander Boekhoudkantoor
Stuur een e-mail naar helpdesk@codabox.com met het bankrekeningnummer en de dossiercode.

Vermeld dat deze rekening verkeerdelijk bij een ander dossier is geregistreerd, waardoor je ze niet via MyCodaBox aan het juiste dossier kan koppelen.

➟ We zullen het nodige doen.
Stuur een e-mail naar helpdesk@codabox.com met het bankrekeningnummer en de dossiercode.

Vermeld dat je deze rekening niet kan toevoegen via MyCodaBox omdat ze al bestaat in ons systeem.

➟ We zullen het nodige doen.

Welke soorten bankrekeningen kunnen worden toegevoegd?
  • Nieuwe bankrekening van een partnerbank
  • Gearchiveerde bankrekening van een partnerbank en gekoppeld aan het huidige dossier

De rekening moet uniek zijn in ons systeem

Als het systeem detecteert dat de rekening al bestaat, wordt een foutbericht weergegeven wanneer je op Volmacht opslaan klikt (zie hierboven 'Kan niet besteld worden').

Type rekeningen waarvoor CODA niet mogelijk / Geweigerd door bank
Bepaalde rekeningtypes kunnen de levering van CODA-bestanden niet toestaan. Ofwel omdat dit een regel is die door de bank is ingesteld, ofwel door CodaBox. Alle info in dit artikel