SODA samengevat!

SODA = Gestandaardiseerd digitaal formaat, ontwikkeld en geregistreerd door CodaBox.

Met SODA ontvang je rechtstreeks de boekhoudingsdocumenten van de verschillende sociale secretariaten en kan je deze eenvoudig importeren in je boekhoudprogramma.

Voordelen?

Dankzij het gestandaardiseerde "SODA"-formaat kunnen de door de sociale secretariaten opgestelde boekingen rechtstreeks naar de Boekhoudkantoren van de ondernemingen worden gezonden, zodat deze in hun boekhoudprogramma kunnen worden ingevoerd.

Bestellen?

Hoe SODA-bestanden bestellen?

SODA levering?

SODA worden rechtstreeks doorgestuurd (in XML-formaat) en op een elektronische en beveiligde manier ter beschikking gesteld van het Boekhoudkantoor via de CodaBox API of via andere beveiligde elektronische kanalen (hetzelfde kanaal als voor de levering van CODA).

Goed om te weten: SODA-bestanden worden maandelijks geleverd: jaaroverzichten worden niet opgenomen in SODA-leveringen (anders zou dezelfde boeking tweemaal worden opgenomen).

Ontdek ook ons aanbod op de website van CodaBox en in detail via onze Youtube-video

Wat zijn de voorwaarden om SODA-bestanden te bestellen?
JE BENT EEN BOEKHOUDKANTOORJE BENT EEN BEDRIJF
  • Je bent of wordt een CodaBox klant en je bestelt de CODA-Dienst*

• Je controleert op onze website of je klant werkt met een Sociaal secretariaat dat een CodaBox-partner is en of je werkt met een SODA-compatibele software.

• Je bestelt de SODA-Dienst voor je klant**
  • SODA is momenteel enkel beschikbaar voor boekhoudkantoren, maar als je klant bent van een boekhoudkantoor die zich heeft aangesloten bij de CodaBox Diensten, kan je met hun toestemming directe levering van SODA-bestanden verkrijgen.

Geen SODA zonder CODA. Het SODA-product is niet apart verkrijgbaar. SODA kan alleen worden overgedragen voor de professionele klanten van de boekhouder, op voorwaarde dat CODABOX reeds CODA levert op basis van een hiervoor gegeven volmacht.

** Zodra je ten minste één actief SODA-mandaat hebt, worden de vaste maandelijkse kosten gefactureerd. Op het moment dat je een bestand voor dit mandaat ontvangt, wordt je één keer per mandaat gefactureerd.

SODA tarifering?

De SODA-Dienst wordt gefactureerd per omgeving (boekhoudsoftware) via:

• Een eenmalig bedrag per mandaat dat 1x in rekening wordt gebracht wanneer het mandaat wordt geactiveerd.
  • Een maandelijkse kost per omgeving* Er is geen cumulatie zoals voor CODA's: de vaste maandelijkse kost voor deze dienst wordt eens per maand per omgeving aangerekend (ongeacht het aantal klanten waarvoor SODA actief is en ongeacht het aantal sociale secretariaten waarbij SODA worden opgehaald).

Wanneer worden de maandelijkse kosten van de Dienst gefactureerd?
Zodra je een actief SODA-mandaat hebt en je SODA-bestanden ontvangt op je omgeving.

Waarom zijn de kosten van de SODA Dienst laag?
Omdat de prijs niet afhangt van het aantal klantenbestanden op elk van je omgevingen. Als je 200 bestanden op je Expert-omgeving hebt, blijft de prijs ongewijzigd, je betaalt slechts één keer de maandelijkse kost van SODA.

Voorbeeld van berekening van de SODA kosten

Aantal geactiveerde SODA mandaten in de vermelde maand op omgeving X
Factuur CodaBox voor omgeving X
Januari 1 mandaat1 x eenmalig bedrag1 x maandelijkse kost voor SODA
Februari
/1 x maandelijkse kost       "
Maart
/1 x maandelijkse kost       "
April 80 mandaten
80 x eenmalig bedrag
1 x maandelijkse kost       "
Mei
/1 x maandelijkse kost       "
Juni
/1 x maandelijkse kost       "
Juli2 mandaten2 x eenmalig bedrag 1 x maandelijkse kost       "
Augustus
/1 x maandelijkse kost       "
September
/1 x maandelijkse kost       "
Oktober
/1 x maandelijkse kost       "
November5 mandaten5 x eenmalig bedrag 1 x maandelijkse kost       "
December
/1 x maandelijkse kost       "
TOTAAL88 mandaten88 X eenmalig bedrag
voor elk geactiveerd mandaat
12 x maandelijkse kost
voor de SODA Dienst /omgeving

SODA op 2 omgevingen?

Je boekhoudkantoor werkt met 1 Yuki omgeving en 1 Expert/M omgeving.

Je activeert de SODA-dienst op beide omgevingen.

Dus je gebruikt 2x SODA-Dienst = je betaalt 2x de maandelijkse kost* ongeacht het aantal klantendossiers dat je op je omgevingen verwerkt.

Je hebt al actieve SODA mandaten en je bestelt bijkomende SODA mandaten?

CodaBox rekent de maandelijkse kosten voor de SODA Dienst + de eenmalige kosten voor elk nieuw geactiveerd mandaat. De volgende maand betaal je enkel de maandelijkse kost voor de Dienst.

*De maandelijkse kost en de bijdrage voor de activering van een mandaat kan je consulteren op:  Volmachten & diensten > SODA