SODA = Gestandaardiseerd digitaal formaat, ontwikkeld en geregistreerd door CodaBox.

Met SODA ontvang je rechtstreeks de boekhoudingsdocumenten van de verschillende sociale secretariaten en kan je deze eenvoudig importeren in je boekhoudprogramma.

SODA voordelen?

Dankzij het gestandaardiseerde "SODA"-formaat kunnen de door de sociale secretariaten opgestelde boekingen rechtstreeks naar de Boekhoudkantoren van de ondernemingen worden gezonden, zodat deze in hun boekhoudprogramma kunnen worden ingevoerd.

SODA levering?

SODA worden rechtstreeks doorgestuurd (in XML-formaat) en op een elektronische en beveiligde manier ter beschikking gesteld van het Boekhoudkantoor via de CodaBox API of via andere beveiligde elektronische kanalen (hetzelfde kanaal als voor de levering van CODA).

Wat zijn de voorwaarden om SODA-bestanden te bestellen?

Je bent een boekhoudkantoor?

• Je bent of wordt een CodaBox klant en je bestelt de CODA-Dienst
  • Je controleert op onze website of je klant werkt met een Sociaal secretariaat dat een CodaBox-partner is en of je werkt met een SODA-compatibele software.
  • Je bestelt de SODA-Dienst voor je klant

Opmerking: Geen SODA zonder CODA. Het SODA-product is niet apart verkrijgbaar. SODA kan alleen worden overgedragen voor de professionele klanten van de boekhouder, op voorwaarde dat CODABOX reeds CODA levert op basis van een hiervoor gegeven volmacht.

Je bent een bedrijf?

SODA is momenteel enkel beschikbaar voor boekhoudkantoren, maar als je klant bent van een boekhoudkantoor die zich heeft aangesloten bij de CodaBox Diensten, kan je met hun toestemming directe levering van SODA-bestanden verkrijgen.

SODA tarifering?

Alle informatie over SODA prijzen is te vinden in DIT artikel

De maandelijkse kost en de bijdrage voor de activering van een mandaat kan je consulteren op:
 MyCodaBox > ACCOUNT > Contracten & Diensten > SODA

SODA bestellen en status opvolgen via MyCodaBox

Bestellen
  1. Ga naar https://www.codabox.com/nl/partners/ en controleer of jouw Boekhoudsoftware klaar is voor de
    SODA-integratie.
  2. In MyCodaBox > KLANTEN > Lijst Klanten: selecteer de klant waarvoor je de SODA-Dienst wil activeren.
    Klik vervolgens in de kolom Actie op Nieuwe SODA Volmacht
  3. Klik in het volgende venster (SODA-tabblad van de klantdetails) opnieuw op Nieuwe SODA Volmacht.
  4. Selecteer het Sociaal Secretariaat in de lijst van de sociale secretariaten die met CodaBox samenwerken, en klik vervolgens op Volmacht opslaan
    ⇨ Je kan meerdere Socialen Secretariaten toevoegen via Sociaal secretariaat toevoegen.
    Nadat de Volmacht werd geregistreerd, stuurt CodaBox de Volmacht naar het Sociaal Secretariaat, waarbij we vragen SODA te activeren.
    Opmerking: SODA kan enkel besteld worden op voorwaarde dat de klant een ondertekend CODA-mandaat heeft, dat de toestemming voor SODA bevat.

Wil je geen tijd verspillen met na te gaan bij welk sociaal secretariaat je klant aangesloten is?

➟ Gebruik de SODA 'Boost' Dienst van CodaBox!

De SODA bestelling en archiveringsprocedure is ook beschikbaar via een korte gratis video

Op deze pagina kan je onze korte video-tutorial 'Hoe SODA van CodaBox activeren en archiveren' bekijken

Bekijk zeker ook onze andere gratis videotutorials die je stap voor stap door MyCodaBox leidt met concrete voorbeelden.

De status van mijn bestelling opvolgen

In MyCodaBox > KLANTEN VOLMACHTEN & DIENSTEN  > Soda, kan je de activatie Status van de SODA-Volmacht opvolgen:

De verschillende statussen en hun betekenis
Status mandaatBetekenis
Niet OndertekendDe SODA volmacht is besteld, maar er is nog geen ondertekende CODA volmacht voor deze klant.
 OndertekendMandaat is ondertekend. CodaBox zal eerstdaags de SODA activatie aanvragen bij het sociaal secretariaat.
Aangevraagd
De SODA activatie is aangevraagd bij het sociaal secretariaat.
Vertraagd
De activatie is vertraagd – CodaBox verzendt een wekelijkse herinnering naar het sociaal secretariaat.
Bevestigd
De activatie is bevestigd door het sociaal secretariaat – wachten op het eerste SODA bestand.
ActiefDe SODA volmacht is actief, CodaBox ontvangt van het sociale secretariaat SODA bestanden voor de klant.
Gearchiveerd
De volmacht werd gearchiveerd.
ProbleemOfwel kon CodaBox je aanvraag niet verwerken wegens ontbrekende informatie, ofwel werd het mandaat geweigerd door het sociaal secretariaat. Als je hierover geen bericht hebt ontvangen, contacteer dan helpdesk@codabox.com

Troubleshooting

Waarom is de status van mijn bestelling 'Gearchiveerd'?

Is je klant al ingeschreven bij zijn sociaal secretariaat?

Als je klant nog niet bekend is bij deze organisatie, zullen zij ons bij de verzending van jouw bestelling laten weten dat zij je SODA-bestelling niet kunnen verwerken. Ons systeem zal jouw bestelling dan automatisch archiveren en de status zal veranderen in 'Gearchiveerd' in MyCodaBox.
Bespaar tijd en voorkom dat je opnieuw SODA moet bestellen door vóór de bestelling na te gaan of je klant reeds bij het sociaal secretariaat is aangesloten.

SODA niet beschikbaar in Yuki
Informatie en oplossing in dit artikel

Jaaroverzichten opgenomen in SODA-leveringen?
SODA-bestanden worden maandelijks geleverd: jaaroverzichten worden niet opgenomen in SODA-leveringen.
Anders zou dezelfde boeking tweemaal worden opgenomen.